Måndag

Jag har inte så mycket att bjuda på idag. Det blev pizza och en Wallander igårkväll. Idag vässade jag armbågarna och trängdes med alla shoppingsugna inne i stan. Jag lyckades faktiskt få tag i ett par riktigt snygga skor och en minst lika snygg skjorta. Jag känner mig nöjd och nu ligger grejerna fint nerpackat i min resväska. Imorgon åker jag och massa andra härliga människor till konferensen unite10 i Jönköping. Kommer hem på fredag igen. Alltså måste jag säga det redan nu...

Gott nytt år!


Söndag

Söndag. Man har verkligen ingen koll på vad det är för veckodag men nu har jag fått klart för mig att idag är det söndag. Igårkväll var vi ett gäng hemma hos Ida som spelade spel, åt upp sista julgodiset och hade det allmänt trevligt.

Om några timmar ska jag åka till min syster i Halmstad. Blir en lugn kväll tror jag och sen imorgon ska jag se om jag kan göra av med lite pengar på mellandagsrean. Så ser det ut.

Tack för jullov.


Plugg

Ligger i sängen med en kopp te och skolböcker. Skolböcker sa jag, ja. Blev sjukt peppad på plugg helt plötsligt och här ligger jag nu med en tysk bok i handen. Ville egentligen bara ha det nedskrivet så jag tror på mig själv om några dagar. Detta är så inte jag...

Uttråkad

Jag gick en sväng innan men vädret var ingenting att hänga i granen. Snön slog mot ansiktet så jag tog kortast möjliga runda och la mig i sängen här hemma igen.

För tillfället kollar jag på Narnia och läser min nya bok. Jag mår nästan lite dåligt av att inte göra någonting. Blir liksom rastlös bara av att tänka på att jag inte har några planer alls inför morgondagen.

Jag hoppas jag ska lyckas somna i hyffsad tid idag i alla fall. Det finns liksom inget att göra...

Juldagen

Hej vänner! Jag hoppas att ni hade en fin julafton igår! Det hade jag och just nu befinner jag mig lite i det där tillståndet då man fått nog. Har haft lite släkt på middag idag men nu har alla åkt hem till sig igen. Även systrarna mina så nu är vi tre här hemma igen. Jag gillar julen! Men jag blir så trött av att inte göra någonting. Att bara äta mat, spela spel och umgås får mig att bli så fruktansvärt trött i huvudet.
Nu tror jag att jag ska gå ut och ta en promenad. Har knappt varit ute och fått någon frisk luft i mig på två dagar.



Denna boken fick jag av tomten igår. Skriven av Sofi Fahrman.
Man måste bara älska chick lit böcker...


Dan före dopparedan





Såhär ser mina julklappar ut i år. Måste säga att jag tycker att det är fruktansvärt roligt att slå in paket och det är vad jag har sysslat med den här förmiddagen dagen innan julafton.

Innan idag fick jag en julklapp av ett företag jag jobbade hos i sommras, det var en chokladkartong och jag blev väldigt överraskad eftersom att jag bara jobbade där i tre veckor men ack vad glad jag blev. Det är alltid roligt med överraskningar!

Nu ska jag nog fortsätta hjälpa mamma med julstöket, skinkan är i ugnen, granen är klädd och nu ska vi baka ännu mer julgodis. I kväll kommer mina systrar hem och då är hela familjen återigen samlad, det gillar jag.


Vilken kväll...

Kvällen var verkligen över förväntan! Hur underbart är det inte att dem fixar en så bra kväll för oss tjejer? Sånt borde hända oftare tycker jag. Jag skrattade åt alla roliga skämt och samtidigt blev jag lite tårögd när killarna kom in och gav alla tjejer varsin ros med ett litet bibelord.

Allt känns fint just nu helt enkelt.
Eller nej, jag åt på tok för mycket is på Mc Donalds så nu har jag jätteont i magen. Min mage är inte bra på något sätt, att den alltid ska krångla.

Nu ska jag i alla fall försöka att sova så att jag orkar upp i hyffsad tid imorgon.

Christmas for eve

Kvällen igår blev verkligen inte som vi tänkt oss. När vi kom fram till festen fick inte Emme och Hanna komma in för det ar för mycket folk och därför släppte man bara in naturare och estetare. Jag kände dock inte för att gå in utan dem så vi åkte till Gnosjö och hälsade på Viktor och co.

Efter en timme sådär åkte vi tillbaka till festen för ett nytt försök men då var det kaos där. Vi tog med oss My och Clara och begav oss hemåt igen. Dey kändes onödigt att ge sig iväg över huvud taget, vi hade kunnat kolla på Wallander istället...

Ikväll blir det ingen filmkväll inte. Några killar i Värnamo anordnar något dem kallar "Christmas för eve" en kväll med god mat och en massa spex bara för att visa uppskattning till oss tjejer. Förra årets show blev succé och jag hoppas att det blir minst lika bra detta året. Vad jag tyckte om kvällen får ni läsa om imorgon.

Nisse


Den här nissen sitter fint i mitt fönster.

Ni kommer nog behöva stå ut med en del bilder på julpyntet här hemma, det är så mysigt så jag får inte riktigt nog av det.

För tillfället sitter jag fast i en fälla. Alla vet att om man lägger sig i sängen när man kommer hem från skolan kommer man inte upp igen, så är det bara. Jag har luggit här i 2,5 timmar nu och än har jag inte fått nog... men jag kanske borde bete mig lite vuxet och gå upp ändå, fika med mamma och pappa samt göra mig snygg inför kvällens festligheter.


Julefrid


Godkväll i stugorna! Idag är det 4e advent och allt julpynt är på plats här hemma. Hade det inte varit så att skolan slutar på tisdag hade man ju kunnat vara hemma och njuta av julefriden...

Förutom fix med massa julpynt har jag idag hunnit med att sova alldeles för länge, gå en långpromenad med mamma, lyssna på julkonsert i kyrkan och sist men inte minst bakat scones.

Imorgon ska vi ha de första avslutningskonserterna och jag tror jag slutar ganska tidigt eftersom att de bara håller på på förmiddagen. På kvällen är det tomtefesten i parken. Vi ska dit. Självklart! Det är ju på sådana här ställen vi kristna behövs. Jag kan bli så irriterad på de som bara snöar in sig i kyrkan och väntar på att alla ofrälsta ska söka sig dit. Visst, det är jättebra om dem gör det, självklart. Men jag tror att vi måste söka oss utanför kyrkans portar och våga bli använda där också.

Det är vad jag tror.


Hej mitt vinterland

God eftermiddag vänner! Idag har jag varit i Granhult och huggt julgran. Jag var inte jättesugen när jag vaknade och det var -15C men med en massa kläder på blev det riktigt mysigt. Vi grillade korv i det lilla torpet och jag tog en massa kort, något kanske dyker upp som header här på bloggen. Jag känner att min nuvarande är lite väl sommrig.

Ikväll är vi troligtvis några tjejer som ska på julkonsert i Åsenhöga, förutom det blir det en lugn kväll med familjen Lindahl. En kväll helt i min smak. Nu ska jag kolla på flickan som lekte med elden, det är alltid bäst att använda julklapparna man köpt så att man vet att dem är okej innan man ger bort dem till någon.


Behöver jag anmärka att jag vanligtvis inte är sådär rödflammig i ansiktet? Iskallt!


Måndag

Hej! Helgen har varit fullproppad med juliga saker. Bland annat har jag hunnit med en julavslutning i kyrkan, häng på liseberg och en hel eftermiddags lussande.

Idag slutade jag tidigare än vanligt så jag åkte hem och julpyntade mitt rum så nu kan tomten komma när som. Jag funderar på att gå en sväng i kylan och sen krypa ner i soffan. Har inget mer i skolan nu innan jullovet och det känns underbart! Jag ska njuta så mycket jag bara kan, det vill jag lova.


Den elfte

God kväll! Jag har inget roligt att skriva alls. Idag har jag varit i skolan sen var jag hos en homopat som stack nålar i mig för att få ur en massa energi ur min mage som tydligen inte är som den ska. Jag tyckte att det var lite läskigt med nålarna men masagen var välbehövd!

Imorgon är det luciafirande i skolan. Vi ska samlas i Gislaved kl 06.20 så det är nog dags för mig att gå och lägga mig snart annars orkar jag aldrig. Uppdaterar mer imorgon! Godnatt.

Onsdag

Sitter i skolan och surar. När jag kom till skolan kom jag nämligen på att vi hade sovmorgon idag. Dessutom vaknade jag upp med världens förkylning.. känns sådär om jag ska vara ärlig. Hinner lixom inte denna veckan.

Idag ska jag och några till sjunga i badhuset i Gislaved, efter det ska jag direkt hem till Julia på middag. Hon och Emelie har anordnat en trerätters middag och det är finklänning som gäller. Jag kommer känna mig sådär sunkig och fin efter en hel dag i skolan.

Nu vet ni läget. Hoppas att ni får en bra dag!

Fågelö

Hej! Det har inte varit någon vidare uppdatering från min sida på sistone men jag tänker inte ödsla en massa tid på att bortförklara mig, jag ska försöka bättra mig helt enkelt.

Jag kom precis hem från vår pastor Klaus, vi har haft lite cellgrupp där ikväll och det var mycket mysigt måste jag säga. Härligt att kunna samlas ett litet gäng och diskutera kring frågor och funderingar man har.

Nu sitter jag och kollar på äntligen hemma på tv4-play. Ikväll var nämligen Björn på Fågelö och sågade träd. Björn är kusin med min ingifta morbror och släkten har tillsammans en ö i Stockholms skärgård. I somras var vår familj där några dagar tillsammans med mina kusiner. Det var verkligen livet att vara där. Jag blir helt till mig när jag tänker på hur underbart det var. Jag vill verkligen åka dit igen! Jag vill bo så!

Väldigt roligt att se klippet därifrån då man verkligen känner igen sig. Dem filmade husen vi bodde i, bryggan vi badade ifrån och skogen vi plockade svamp i.

Här kan ni se klippet om ni känner för det:
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/antligen_hemma?videoId=1.1381833


Här är en bild från Fågelö. Jag tänkte visa er lite fler bilder därifrån men det blir en annan dag.


Dagen efter

Kvällen igår blev så lyckad så det är inte klokt! Det känns fortfarande lite overkligt, jag är glad i hela mig! Har en massa jag skulle kunna berätta men är inte riktigt taggad på blogg-fronten idag. Min syster Magda är hemma och vi laddar just nu upp med att titta på män som hatar kvinnor. Klockan 7 ska vi kolla på den tredje och sista filmen här nere på biografen.

Jag ska berätta mer om Alive när jag får ork till det, det lovar jag!

Hebr 13:1-2

Är hemma efter en minst sagt fullspäckad kväll i kyrkan, egentligen är jag helt slut men det kan jag inte erkänna riktigt än för jag måste fixa endel innan jag kryper ner i sängen.

Alive är troligtvis över om 24 timmar. Det känns jättekonstigt att tänka så. Vårt mål med Alive är att så många som möjligt som vanligtvis inte går i kyrkan faktiskt ska komma och förstå hur najs ett liv med Gud är. Igår under min timme på bönedygnet slog jag upp ett ställe i bibeln och jag kände verkligen att det var menat att jag skulle läsa det nu innan Alive.

Hebr 13:1-2
Bröder, bli kvar i broderskärleken. Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det.


Stressad

Hinner egentligen inte skriva men kan ju uppdatera er lite om läget. Nu ska jag ner till kyrkan och fixa iordning en massa, vi ska ha julbord med småttingarna idag så det är en hel del mat som ska lagat och bord som ska dukas. Efter det blir det allmänt plock och fix inför Alive imorgon med ungdomsgänget. Imorgon gäller det! Jag är så sjukt pepp på att se vad Gud kan göra här i vårt lilla samhälle!

More than words

Idag har inte varit en bra blogg-dag alls, har haft alldeles för mycket att göra. Vi har satt igång med bönedygn inför Alive, det börjar bli ganska nervöst inför lördag nu men det ska nog gå vägen tror jag.

Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng och försöka sova så fort jag kan. Imorgon är det dags för riskutbildning på körskolan hela förmiddagen. Godnatt!


Morgonhumör

Hallå vänner! Nu börjar det verkligen kännas att det är december. Julkalendern har dragit igång och kylan är här. Jag kan inte bestämma mig om jag gillar det eller inte, hur som helst så hör det till. Julkalendern är förresten toppen så ta er en titt om ni inte har gjort det.

Tidigare ikväll slog jag även in mina första julklappar för i år, det känns bra att ha lite gjort men det är fortfarande mycket som inte är gjort. Tur att det inte är julafton imorgon.

Nu ska jag lyssna på lite skön musik och sen ska jag försöka sova så jag är pigg och glad imorgon. Jag vill ju faktiskt att jag ska uppfattas som en glad tjej. Tror dock att det är svårt att se mig som en glad tjej om man sett mig i bussen påväg till skolan på morgon. Usch jag skäms lite när jag ser det framför mig. Jag rör inte en min och har musik i öronen hela vägen. Jag är ledsen men morgonen är inte min tid på dagen helt enkelt. Ville bara ha det sagt.

Bilder

Tänkte bara informera er om att jag precis lagt upp lite godbitar från sommaren på facebook, bilder jag inte visat innan och bilder som är mer än uttjatade. Ta er en titt vetja!


Matt 17:20

God eftermiddag! Här sitter jag med ett glas oboy och några digestive, jag känner mig ganska nöjd med tillvaron helt enkelt. Det har varit en jobbig dag i skolan då den började med huvudvärk redan första lektionen men nu är jag hemma och funderar på att unna mig en liten lur innan det är dags för att åka ner till kyrkan.

Det är julpyssel ikväll och det brukar alltid vara så mysigt. Det har väl blivit lite av en tradition att vi är några tjejer som sjunger några låtar och så blir det även i år. Det är ganska mysigt. Borde egentligen vara hemma och plugga engelska men det här vill man ju inte missa så det får gå som det går imorgon.


Matt 17:20
Jesus svarade: ”Därför att er tro var svag. Sannerligen, om ni har tro så stor som ett senapskorn kan ni säga till det här berget: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting blir omöjligt för er.”

RSS 2.0