Detta slår ingenting.

Jag är så trött på att sukta efter det jag inte har. Hela tiden är det någonting som skulle kunna bli aningen bättre eller någonting materiellt som skulle göra mig så mycket lyckligare. Vem försöker jag lura egentligen? Jag vet ju inners inne att det inte gör någon skillnad överhuvudtaget.

Jag önskar att jag kunde förstå bättre hur mycket mer värt det är att ha det bra på insidan än på utsidan men ibland kommer jag på mig själv med att tänka tankar som att jag skulle vilja byta liv med någon för att den personen verkar ha det så mycket bättre ställt än mig. Men hur skulle det vara att egentligen vara den personen? Personen som inte har någon trygghet alls på insidan och inte har någon att vända sig till när allt kärvar ihop sig.

Jag tror inte att jag själv alltid förstår hur bra ett liv med Gud faktiskt är. Han finns alltid där, det kanske låter lite klyschigt men så är det faktiskt. Jag är en person som tänker ganska mycket och jag har kommit fram till att ingenting hittills i mitt liv har gjort mig lyckligare än när jag bestämde mig för att bli kristen. Det är sant. Ingenting slår det.

Ha-begären finns alltid kvar, att vilja ha det man inte har tror jag är en del av vår mänsklighet men jag tror att Gud på ett speciellt sätt släcker vår törst efter ytliga saker när vi tar det där viktiga beslutet. Jag har fortfarande problem med det där och tycker att det är jobbigt att veta att det finns saker jag vill ha som är "utanför mina ramar" men man måste ju ha någonting att jobba på och jag vet att Gud hjälper mig.


Mys

Ligger i sängen och myser med min missfärgade morgonrock och lite äppelbitar. Det har varit en lång dag men som alltid på söndagar kan jag inte ta mig från steget mysa i sängen till sova i sängen. Det är ett stort steg just på söndagar, alla andra dagar går det utan problem.

Imorgon ska vi ha sista mötet inför Alive och efter det måste allting vara i sin ordning och som vi tänkt oss tills på lördag. Det känns så sjukt skrämmande att det är nu till veckan. Som vi ungdomar har kämpat för det här och jag känner mig så sjukt stolt att vi har klarat det utan ungdomsledare och allt.

Allt går om man vill. Med de fina orden avslutar jag detta inlägg och hoppas på att få lite inspiration till braiga inlägg i veckan. Puss på er.


Första advent


copyright Sofie Knutsson

Idag är det första advent. Det är nästan läskigt vad fort tiden går, snart är det julafton!
Nu ska jag åka till Gislaved och underhålla på julskyltningen där.
Tre timmar ska vi sjunga och jag lär vara helt slut när jag kommer hem.


Creep

God lördagskväll! Jag sitter här och väntar på att kvällen ska ta fart. Hade tänkt åka på ungdomsmöte i Åsenhöga ikväll. Ganska soft kväll och det blir nog inte allt för sent, vi planerar att åka hem och sätta på någon bra film när mötet är slut.

Har känt mig trött och hängig ganska länge nu och idag fick jag för mig att jag har kommit på anledningen till detta - järnbrist. Det är visst jättevanligt bland tjejer i min ålder så mamma ska köpa någon hokus-pokus dryck så kanske det blir bättre. Det hade varit skönt att bli lite pigg.

Till sist så kommer här ett litet musiktips:
http://www.youtube.com/watch?v=Rjc3UktN1ek





Kort uppdatering

Hej! Jag har varit iväg hela dagen trots att jag varit ledig. Jag och mamma har åkt runt och shoppat endel. Har köpt mina första julklappar och har dessutom kollat ut lite vad jag själv vill ha den 24e och det blev lite i alla fall. Nu ska jag ner till kyrkan, vi ska julpyssla och baka pepparkakor med barnen. Vi hörs kanske senare.


God in heaven

Jag blir så fruktansvärt glad när jag får dela min tro och får vara en hjälp i bön. Jag kan lixom inte få nog av att hjälpa och dela med mig. Det är svårt ibland och jag kan fortfarande känna ångesten när man sitter och funderar på om man verkligen ska berätta men det är värt vartenda konstig blick man får efteråt...

Vilken bra kväll det här har varit.
Gud är god.



Tacksam

Idag känner jag sån tacksamhem. Allting jag har gått och oroa mig för har fallit på plats och det känns så fruktansvärt skönt. Bland annat så har jag och rektorn hittat en lösning till 'nationellaprovet-problemet' så nu kan jag åka med tjejerna till kreta! Ett världsligt problem i och för sig och jag kan nästan känna mig lite elak när jag går och oroar mig över sådana saker när det finns människor som istället oroar sig över om dem verkligen vågar komma hem ikväll, eller om dem har något hem att komma till överhuvudtaget.

Hur som helst så har en stor klump i min mage släppt nu och jag känner mig riktigt glad! Nu måste jag dock plugga och sen efter det blir det ett hårt spinningpass, har inte kört slut på mig på hur länge som helst känns det som så det ska bli skönt. Vi hörs sen hörni!

Bild



Bjuder på en härlig gruppbild från nyhemsveckan såhär i måndagsmörkret.


Helgen

Då var det söndag igen. Jag lyckas aldrig ta mig upp i tid på söndagarna (kan bero på att jag aldrig lyckas komma i säng i tid på lördagarna) men det måste jag bli bättre på, gillar att ha hela dagen framför mig och hinna göra en massa bra saker. Idag har jag bland annat tränat och bakat lussekatter med mamma. Egentligen skulle jag behövt trycka in lite plugg med men det hann jag inte.

Igårkväll var vi först på möte i Hillerstorp, predikan var så fruktansvärt rolig och vissa stunder skrattade jag så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Riktigt härligt! Efteråt åkte vi på glögg-efterfest hos Persson och där tog vi även oss en lur innan vi kom iväg hem igen.

Nu är det bara att kämpa på dessa 4 dagarna i skolan. Det är nämligen utbildningsmässa på torsdag och då är vi lediga på fredag. Det kommer bli riktigt skönt!



Freda

Hallå! Är helt slut. Det är verkligen tur att det är helg nu för jag hade inte orkat en dag till i skolan. Ikväll har jag varit i kyrkan och gjort smycken med barnen på VIPS. Ungdomarna skulle åka och bowla men jag orkade verkligen inte så jag gick hem och la mig här.

Imorgon på morgonen ska jag, Emelie och Hanna till simhallen. 1000 meter och ångbastu är aldrig fel.
Nu blir det dock sängen så snart jag orkat borsta tänderna. Godnatt!


Ingen betydelse

Har haft en kass dag idag. Vi bokade resan till Kreta igår (jag och studenterna). Idag fick jag en konstig känsla i magen och kom på att jag kanske borde kolla upp så jag inte missar något viktigt när jag är borta, tror ni inte jag har nationellt prov i Matte B då? min lärare blev inte alls glad och vill att jag ska avboka resan. Jag kan nämligen inte bara strunta i det eftersom att det beror väldigt mycket på resultatet på nationella när hon sätter betyg sen och jag vill ju inte sabba mitt betyg. Detta är lätt dagens i-lands problem.

Efter skolan var jag och tog vaccinet och sen har jag pluggat, har prov men jag glömde böckerna i skolan. Kan ni fatta vilken dag jag har haft eller? I allafall så slog jag sönder ett paraply på vägen hem och efter det kändes det lite bättre. Hoppas ni har haft en bättre dag än mig.

Hjälp

Litar på Gud.


Filippa



Idag har jag en annan fin vän och dessutom före detta granne som fyller 18.
Filippa heter hon och jag hoppas hon haft en fin födelsedag.


5 december sa vi



Alive var det, ja. Det är en möte vi ungdomar i Smålandsstenars Pingstkyrka anordnar främst för att ungdomar som inte brukar gå i kyrkan ska förstå att det är kul att vara i kyrkan och att det är kul att vara med Gud.
Under kvällen kommer vi få lyssna till Markus Duseus, det kommer att vara lite tävlingar, musikcafé mm. och såklart modevisning från Second Hand butiken. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och det blir en kväll du absolut inte vill missa så ta med dig alla du känner och kom!


Ja må hon leva

Godkväll! Jag måste verkligen sova så jag är pigg imorgon men jag tänkte att jag skulle berätta lite för er vad jag gjort idag. Ida, en av mina närmsta fyller som jag skrev tidigare 18 idag. Vi ordnade en överraskningsfest för henne i kyrkan. Hon åkte ner dit i tron om att det var planeringsmöte inför Alive och oj vad chockad hon blev när cirkus 30 personer stormar in till tonerna "Ja må hon leva...". Och vilken kväll det blev sen, en tipspromenad, en massa fika och en 5-kamp senare var vi ganska nöjda och det tror jag Idag var också.
Det var en kort uppdatering om kvällen. Imorgon har jag beting i sång (nervöst) och sen är det sista teorilektionen efter skolan.

Alive är förresten något jag vill prata med er om men det tar vi imorgon.

En 18-åring



Idag har jag en väldigt fin vän som fyller 18. Ida heter hon.
Grattis till henne!


Sunday

Hallå! Jag har haft en bra söndag trots att jag sov bort större delen av dagen. Igårkväll var vi ett gäng tjejer som åkte till kungsporten på Go! Det var hur bra som helst och kvällen blev mer än lyckad (och sen).
Nu ligger jag i sängen igen med en kopp te. Det har precis börjat en film på TV och jag undrar om jag ska ta och kolla på den. Annars blir det nog bara att hänga runt här på det interna nätet, kolla bloggar och facebooka. Börjar bli lite långtråkigt nu kanske...

Hur som helst, jag ska försöka bli lite bättre på att lägga upp bilder här också, det blir nog roligare så.


God morgon

God morgon! (Jag vet, oförskämt sent). Här ligger jag i sängen och kollar på mötesklipp från Youthkonferensen 09. Det är så härligt att man kan kolla tillbaka och minnas hur underbart bra det var. Det är så lätt att man glömmer bort vad Jesus gör i ens liv. Underbart att bli lite påfylld såhär på morgonkvisten!

Nu ska jag försöka vakna till, få i mig min dagliga dos av plugg och sedan ta mig till träningen.
Ha en fortsatt trevlig söndag vänner.



Med andra ord - en fin kväll

Hej! Tänkte bara uppdatera er lite om dagen innan jag släcker lampan, är jättetrött och vill helst av allt sova hela dagen imorgon. Idag har jag i alla fall haft en bra dag. Körlektionen gick bra och allt annat har lixom flytit med. Ikväll var vi ett gäng hemma hos Hanna. Vi fikade, spelade med andra ord och kollade på bonde söker fru. Det är sådana stunder som förgyller vardagen.

Höjdpunkten imorgon måste nog vara luciaövningen i skolan. Det är så fruktansvärt mysigt att jag blir barnsligt glad bara av att tänka på det.

Hanna


En första kväll

Har suttit och försökt göra en design en stund nu men eftersom det inte intresserar mig alls blir det inte så himla bra. Den får vara lite såhär halvtråkigt tills dess att jag kommer på hur man gör.

Idag har jag hur som helst haft en blandad dag. Ena stunden har jag varit jätteledsen och andra jätteglad. Såndana dagar vet man inte riktigt var man ska placera. Vi hade i alla fall veckans andra och sista prov idag och även att det inte gick så bra som jag hoppats på känns det ändå skönt att kunna slappna av lite resten av veckan, man behöver det lite ibland.

Nu ska jag snart krypa ner i hopp om en bra dag imorgon. Då ska jag bland annat ha min första körlektion. Det blir spännande! Sov så gott mina vänner och glöm inte bort att ni är värdefulla.



Start

Då har jag återigen valt att ta upp det här med att blogga. Vet egentligen inte om det var ett så klokt val från min sida men vi får väl se vart det leder helt enkelt. Huvudtanken är iallafall att jag ska kunna sprida lite glädje till er läsare i höstmörkret. Enjoy!


RSS 2.0